Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Toch weer een puntje erbij.....: 0-0 tegen Heerenveen
28 oktober 2005

De wedstrijd, die voor de thuisblijvers live op RTL 5 te bekijken was, eindigde zoals hij begon: 0-0. Ajax had de hele wedstrijd het betere van het spel, maar wist Boy Waterman niet te verschalken. Ryan Babel was voorafgaand aan de wedstrijd nog vol vertrouwen. Hij zei er vanuit te gaan dat hij in de spits zou mogen blijven staan, maar desondanks plaatste Blind hem 'gewoon' weer op de linkerflank. Anastasiou, die in drie competitiewedstrijden nog geen doelpunt maakte, mocht het wel centraal voorin proberen. Dit zonder al te veel succes, want de vele kansjes die hij kreeg wist hij niet te verzilveren. Opnieuw bleek de onmacht om kansen om te zetten in doelpunten Ajax fataal.

 


Al vroeg in de wedstrijd verstapte Hatem Trabelsi zich, en hierdoor moest John Heitinga noodgedwongen zijn plaats innemen. Ajax was op enkele spaarzame counters van Heerenveen na de overheersende ploeg. Met goed positiespel kwamen de Amsterdammers vaak tot aan de zestien, maar tot afronding kwam het niet. Na een slim lobje van Anastastiou kon na een klein half uur in eerste instantie Boukhari en in de rebound ook Pienaar niet afronden. De goed spelende Emanuelson wist een aantal keren met fraaie passes te strooien, maar Babel was niet echt op dreef met zijn schoten.

In de slotminuten voor rust wuifde scheidsrechter Van Hulten een zuivere penalty weg. Breuer ging na een actie van Nigel de Jong met een sliding naar de bal, maar wist alleen de Ajacied te raken. Na de thee kwam Ajax goed uit de kleedkamer. De Jong kon zijn teen net niet tegen de bal zetten na een lage voorzet, en een inzet van Boukhari werd uit het doel geranseld door Waterman.

De vooraf zo gevreesde Klaas-Jan Huntelaar was de hele wedstrijd onzichtbaar maar kon in de 70e minuut vrij inkoppen na een voorzet van Nilsson. Gelukkig stond zijn vizier allerminst op scherp en knikte hij de bal tot opluchting van de woedende Stekelenburg naast als ware hij een Ajax-spits! In blessuretijd leek Ajax alsnog met de overwinning aan de haal te gaan, maar de treffer van De Jong werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel van Anastasiou.

Babel vond na de wedstrijd voor radio 1 dat ze een goede wedstrijd hadden gespeeld. Ook had hij een stijgende lijn gezien tenopzichte van eerdere bloedeloze duels. Veel mensen rond mij heen hadden hier toch een geheel andere mening over! 'We hebben weer een punt!', zong de F-side dan ook ietswat sarcastisch aan het einde van de wedstrijd.

Ajax - SC Heerenveen 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Van Hulten
Toeschouwers: 47.364
Gele kaart: Maduro (Ajax), Bosvelt, Derveld (SC Heerenveen).

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Trabelsi (25. Heitinga), Grygera, Maduro (70. Vermaelen), Emanuelson, De Jong, Gįlįsek, Boukhari, Pienaar (75. Rosales), Anastasiou, Babel.

Opstelling Heerenveen:
Waterman, Seip (75. Bakkati), Hansson, Breuer, Derveld, Bosvelt, Pranjic, Kissi, Yildirim (60. Samaras), Huntelaar, Nilsson (90. Steur).

Kijk ook eens op dapprestrijders.nl voor foto's!
 

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL