Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax ook in Nijmegen weer onderuit: 1-0
6 november 2005

Ajax is er niet in geslaagd de neerwaartse spiraal in de competitie om te buigen. In Nijmegen verloor de ploeg van Danny Blind opnieuw: 1-0. Het was al de 4e nederlaag in deze nog aardig prille competitie. Doelpuntenmaker voor NEC was Romano Denneboom vlak na rust. Tininho passte op de geheel vrijstaande Andrzej Niedzielan en de Pool bediende Romano Denneboom, die de bal eenvoudig in de vrije hoek deponeerde. Diezelfde Denneboom dwong Maarten Stekelenburg even later tot een knappe redding na een hard en hoog schot.


Ajax was niet in staat een vuist te maken tegen een vrij aanvallend NEC. Ruim tachtig minuten lang hobbelde Ajax machteloos over het veld in De Goffert. De wil was er wel maar van enige precisie in de passing zodra de ploeg van Danny Blind in de buurt van het doel kwam, was geen enkele sprake. Kenmerkend voor de aanvallende armoede was dat Ajax pas ver na rust een eerste poging mocht noteren die daadwerkelijk op doel kwam.Spits Anastasiou en linksbuiten Babel kwamen zelfs nauwelijks in het stuk voor. De Griek werd in de 67ste minuut vervangen door Boukhari. In de slotfase hadden de Amsterdammers nog enkele goede mogelijkheden maar zowel invaller Marcus Rosenberg (kopbal) als Mauro Rosales (diagonaal schot) zagen hun inzet gekeerd worden door Nec-doelman Babos.

Ajax heeft nu maar liefst 18 verliespunten in slechts 11 duels. De achterstand op koploper PSV is inmiddels opgelopen naar 13(!!) punten. NEC, dat vooraf veel lager werd ingeschat heeft evenveel verliespunten nu. Ook FC Utrecht en NAC Breda gaan gelijk op met het worstelende Ajax.


Overleg met Ajax-delegatie in supportershome
Na afloop van het duel werd overwogen de spelers bij de spelersbus op te wachten. uiteindelijk besloten zo'n 600 fans bij de ArenA te wachten op de terugkomst van de spelersbus uit Nijmegen. Na een kort overleg kwamen David Endt, Danny Blind, Zdenek Grygera en Wesley Sneijder naar het supportershome om nadere uitleg te geven over het gestuntel van Ajax. Kijk op de AFS voor een fotoverslag van de wedstrijd en foto's van het overleg in het home na afloop.

NEC - Ajax 1-0 (0-0)
47. Denneboom 1-0

Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 13.000
Gele kaart: Van der Doelen, Wielaert, Boutahar (NEC), Heitinga (Ajax).

Opstelling NEC:
Babos; Wielaert, Wisgerhof, Olsson en Leiwakabessy; Barreto, Van der Doelen, Takak (36. Boutahar) en Tininho; Niedzielan (68. Grot) en Denneboom (89. Nalbantoglu).

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Heitinga (73. Rosenberg), Grygera en Vermaelen; De Jong (58. Lindenbergh), Maduro, Sneijder en Emanuelson; Rosales, Anastasiou (67. Boukhari) en Babel.

Bijzonderheid:
Geblesseerde arbiter Wegereef in 46e minuut vervangen door Van der Roest.
 

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyrightę2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL