Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax gaat ook tegen Utrecht verder met verliezen (1-0) en zakt verder af naar 9e plaats
27 november 2005

FC Utrecht heeft zondagmiddag voor eigen publiek van Ajax gewonnen: 1-0. In de Galgenwaard haalde de thuisploeg op de bekende strijdwijze vol felle duels en tackles alles uit de kast en opnieuw hadden de Amsterdammers geen antwoord klaar: 1-0. De club dankte de zege aan een treffer van Tiendalli, nog niet zo lang geleden door de technische staf van Ajax niet goed genoeg bevonden om voor een contract in aanmerking te komen. De oud-Ajacied, woonachtig dichtbij de Amsterdam ArenA, trof in de 59e minuut doel en haalde daarmee zijn gram op Ajax.Wat een bouwput!Ajax slaagde er in de eerste tachtig minuten niet in om ook maar één uitgespeelde kans te creëren. Pas ver in de tweede helft kwam de bal wat gelukkig terecht bij Mauro Rosales, die de weer geblesseerd geraakte Edgar Manucharyan al snel verving. Het schot van dichtbij werd geblokt.

Ook Utrecht had aanvankelijk veel moeite iets noemenswaardigs op de mat te leggen waardoor de eerste helft uitging als een nachtkaars. Na rust drongen de Utrechters wel aan. Nassir Maachi kreeg de beste kans maar stuitte op Maarten Stekelenburg en Darl Douglas schoot uit de rebound over. Uit een hoekschop van Rick Kruys kopte Maachi onbewust door, waarna Dwight Tiendalli controleerde en wel raak schoot: 1-0.

Het offensief was daarmee direct voorbij. Ajax moest nadrukkelijker de aanval zoeken en Utrecht trok zich gewillig terug. Pas in de laatste tien minuten was de op vijf plaatsen gewijzigde ploeg van Danny Blind in de buurt van de 1-1, al had Utrecht het in de tegenaanval ook definitief af kunnen maken.

Franck Grandel, die in de 75ste minuut was ingevallen voor Joost Terol (hoofdwond), hield Utrecht overeind toen Wesley Sneijder van acht meter inschoot. De Franse doelman verwerkte daarna een inzet van Hedwiges Maduro matig maar had deze keer het geluk dat de bal bij een van de zijnen belandde.


De vroege trieste aftocht van ManucharyanAfgekeurd
Utrecht verprutste via Douglas en Tiendali in de laatste minuten nog enkele goede mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien en het gebrek aan scherpte brak ze bijna op. In de vijfde en laatste minuut van de blessuretijd leek Yannis Anastasiou de gelijkmaker binnen te schuiven. De Belgische scheidsrechter Johan Verbist besloot echter het doelpunt af te keuren, omdat hij van mening was dat Nigel de Jong zijn bewaker had vastgepakt. Aangezien de beelden het tegendeel leken te bewijzen, was het arbitrale veto extra zuur voor de Amsterdammers. Ajax kon het zichzelf echter aanrekenen dat zij in de reguliere speeltijd tekort schoten.


De waardeloze arbitrage kwam de structuur van het uitvak zeker niet ten goede

Ajax heeft van de laatste zes competitieduels er slechts één winnend afgesloten. De Amsterdammers hebben in dertien duels alweer 21 verliespunten geïncasseerd. In de laatste 553 minuten competitievoetbal trof van alle Ajacieden slechts Rosenberg eenmaal doel.


Een zeer hoogwaardige, klantvriendelijke inrichting rondom het uitvak


De reconstructie van het uitvak leverde een vreemdsoortig 'logo' op in het vak


Onder flink wat bekijks met lege handen weer retour richting Amsterdam

Gifbeker
Danny Blind verzuchtte na afloop dat Ajax dit seizoen door scheidsrechterlijke dwalingen meerdere malen punten had verloren en hij noemde daarbij het doelpunt tegen AZ, de penalty bij PSV, een afgekeurde treffer tegen Heerenveen en een andere situatie tegen ADO Den Haag. Volgens Blind is het de Wet van Murphy. Volgens anderen is het een definitief einde van het begrip Lucky Ajax, want wat dat betreft heeft de club geen greintje geluk dit seizoen. Ajax is door dit verlies afgezakt naar de negende plek van de ranglijst. Iedereen denkt steeds, dat het ergste nu wel weer is geweest. Maar dan komt er weer een wedstrijd overheen, waarin de ploeg nog slechter speelt en het er nog beroerder voor staat. Het ziet er serieus naar uit dat het einde nog lang niet in zicht is. De gifbeker moet dit keer klaarblijkelijk helemaal leeggedronken worden.

FC Utrecht - Ajax 1-0 (0-0)
59. Tiendalli 1-0

VIDEO: interviews na de wedstrijd met de Ajaxspelers Maduro, Sneijder en Stekelenburg(3,67Mb)
VIDEO: interviews na de wedstrijd met de Utrechtspelers Tiendalli, Douglas en Kruys(3,48Mb)

Scheidsrechter: Verbist (Bel)
Toeschouwers: 20.000
Gele kaart: Keller (FC Utrecht), Sneijder (Ajax).

Opstelling FC Utrecht:
Terol (75. Grandel); Cornelisse, Keller, Di Tomasso en Braafheid; De Jong (86. Van Steensel), Kruys (83. Somers) en Tiendalli; Douglas, Fortuné en Maachi.

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Trabelsi, Grygera, Vermaelen (70. Maduro) en Emanuelson; De Jong, Galasek en Sneijder; Manucharyan (19. Rosales), Rosenberg en Babel (83. Anastasiou).
 

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL