Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Supporters FC Utrecht verwerken verlies Di Tommaso; Sneijder legt bloemen
30 november 2005

Droevige taferelen dinsdagmiddag rondom de Galgenwaard. De meeste aanwezigen zijn stil en drinken een biertje, anderen vallen elkaar huilend in de armen. Op de achtergrond klinkt het nummer November Rain van Guns N' Roses. In het midden van de supportersruimte van FC Utrecht hangt een groot wit doek met daarop de afbeelding geprojecteerd van de 26-jarige verdediger David di Tommaso, die maandagnacht plotsklaps overleed. Van de euforie na de 1-0-zege op rivaal Ajax is exact twee dagen later helemaal niets meer over. De dood van Di Tommaso zorgt er zelfs voor dat de grootste vijanden even vrienden zijn.


Sneijder
Als Ajacied Wesley Sneijder plots opduikt met een bos bloemen, kijken tientallen supporters in eerste instantie verbaasd op. Sneijder, een geboren Utrechter, is bij de fanatieke aanhang van de club uit de Domstad op zijn zachtst gezegd 'niet geliefd'. Zondag werd de middenvelder voor van alles en nog wat uitgemaakt. Ook waren er beledigende spreekkoren over Sneijders moeder. Die spreekkoren maakten dinsdagmiddag bij de hoofdingang plaats voor luid applaus. ,,Ik had veel spelers hier verwacht, maar Sneijder na zondag toch zeker niet", roept een tiener. Hij geeft Sneijder een hand en bedankt hem. De Ajacied zelf vindt het niet meer dan normaal dat hij even aanwezig is. ,,Ik schrok me rot toen ik het hoorde. Zondag heb ik nog gewoon tegen Di Tommaso gevoetbald. Het is helemaal beangstigend omdat hij bijna altijd fit was en nooit iets mankeerde. Dit zet je toch wel weer aan het denken. Voetbal is dan totaal niet belangrijk meer."

VIDEO: Impressie vanuit Galgenwaard(4,42Mb)Ook Julien Escudé heeft op de website van het Algemeen Dagblad geschokt gereageerd op het overlijden van zijn landgenoot David Di Tommaso. De verdediger van Ajax stuurde Di Tommaso, waarmee hij bevriend was, zondagochtend nog een sms-je. ,,Om hem succes te wensen in zijn wedstrijd tegen ons", aldus de Fransman. ,,Ik kan nog steeds niet bevatten dat David er niet meer is", vervolgt Escudé. ,,Een gemeenschappelijke vriend vertelde het me vanochtend, maar ik geloofde het niet. Pas toen het ook op Teletekst stond, drong het tot me door. Een sportman van 26 jaar, in de bloei van zijn leven. Ongelooflijk."

De Ajacied had een goede band met Di Tommaso. ,,Toen hij vorige zomer tekende bij Utrecht, heb ik David al snel een keer opgebeld. Als land- en leeftijdsgenoten hadden we toch een band. Bovendien zijn onze zoontjes ongeveer net zo oud en woonde hij vlakbij, op zo'n twintig minuten rijden van mijn huis. Ik heb geprobeerd om hem wat dingen te vertellen over Nederland. We belden elkaar niet dagelijks, maar wel vrij geregeld."

Escudé zocht nog geen contact met de familie van de verdediger. ,,Het voelt beter om daar nog even mee te wachten. Maar ik zal deze week zeker proberen zijn vrouw te bereiken. Al kan ik maar een heel klein beetje steun geven." Escudé hoopt dat er snel duidelijkheid komt over de toedracht van Di Tommaso's overlijden. ,,Daar krijgen we hem niet mee terug, maar het is belangrijk om te weten hoe zoiets heeft kunnen gebeuren. Ik ben er helemaal kapot van. Ik hoop nog steeds dat er straks iemand belt om te vertellen dat het allemaal niet waar is."

Rouwbanden
Voorafgaand aan de wedstrijd Ajax - RKC Waalwijk wordt een minuut stilte in acht genomen. De clubs spelen bovendien met zwarte rouwbanden spelen. Naast de clubs zullen ook de Ajax-supporters de veel te vroeg overleden speler op een waardige manier herdenken. Het overlijden van de populaire Fransman heeft een diepe wond geslagen bij vooral medespelers, trainers en supporters van FC Utrecht. Duizenden mensen tekenden al het condeleanceregister van Di Tommaso.

Zie ook eerdere bericht: FC Utrechtspeler Di Tomasso (26) overleden
 

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL