Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax naar 4e plaats door winst op NAC: 0-2
18 december2005

Dankzij een uitzege op NAC (0-2) klom Ajax zondagmiddag naar de vierde plaats van de eredivisie. Opnieuw spelend met slechts twee spitsen haalden de Amsterdammers in Breda een optimaal rendement uit twee mogelijkheden. Rosenberg (39e minuut) en Sneijder (80e minuut) maakten de doelpunten.Uiteraard weer een combi


Een mobiele (digitale) uitkijkpost

Markus Rosenberg voelt zich lekker in het nieuwe systeem van Ajax. De Zweedse aanvaller stond aan de basis van de moeizame Ajax-zege in Breda. Ajax-trainer Danny Blind hield vast aan zijn spitsenduo Markus Rosenberg-Angelos Charisteas. En die keuze verdiende zich terug, want het Zweedse deel van het koppel mocht zich laten kronen tot man of the match.

De manier waarop Rosenberg de score opende was tekenend voor de moeizame wedstrijd die Ajax in Breda speelde. NAC was in de aanval, waarbij Ajax-doelman Maarten Stekelenburg met de nodige moeite zijn doel schoon hield. Wesley Sneijder zorgde daarbij voor opruiming, en tekende daarmee ook onbewust voor de assist van de 1-0 van Rosenberg.
Even een gevaarlijk moment waarbij De Jong en Stekelenburg in botsing komen


Rosenberg in de mangel tussen enkele Nac-ers

In de tweede helft kon NAC niet profiteren van het povere spel van Ajax, dat meer bezig was met consolideren dan met het uitbouwen van de voorsprong. Kansen waren er wel voor de thuisclub, maar steeds werd Stekelenburg niet echt op de proef gesteld. Tien minuten voor het einde viel de beslissing in Amsterdams voordeel. NAC-goalie kon de inzet van Rosenberg nog keren, maar was kansloos op de rebound van Sneijder. Door de zege klom Ajax naar de vierde plaats in de Eredivisie.


Opluchting als Sneijder Ajax eindelijk op 0-2 heeft gezet


En dat is de derde overwinning op rij. Het begint zowaar op een goede serie te lijken!

VIDEO: Interviews na afloop met Wesley Sneijder en Marcus Rosenberg (3,74Mb)

NAC-Ajax: 0-2 (0-1)
39. Rosenberg
80. Sneijder

Scheidsrechter: Jol
Toeschouwers: 17000
Kaarten: Geel: Vermaelen, Trabelsi, Stekelenburg (Ajax), v.Hooijdonk (NAC)

Opstelling Ajax:
Maarten Stekelenburg, Hatem Trabelsi, Johnny Heitinga, Thomas Vermaelen, Juanfran, Nigel de Jong, Tomás Galásek, Wesley Sneijder, Nourdin Boukhari, Markus Rosenberg, Angelos Charisteas

Opstelling NAC:
v.Zwam, Elshot, Zwaanswijk, v.Gessel, Vidmar, Mendes, Petö ('86 Stam), Slot, Jenner, ,v.Hooijdonk, Diba ('63 Vonlanthen)
 

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL