Ajax Vrouwen verslaan KAA Gent met 5-1

Welkom op  AJAXFANZONE.NL
LET OP: Je gebruikt nog de oude link! AjaxF-side.NL is overgegaan naar onze nieuwe naam AJAXFANZONE.NL.
Lees hier het hoe en waarom. Het domein AjaxF-side.NL zal op termijn louter en alleen nog als ons archief gaan dienen.
Pas dus je link aan en/of
voeg AJAXFANZONE.NL toe aan je favorieten!Terug naar de startpagina van AjaxFanzone.NLTerug naar de vorige pagina!

Ajax Vrouwen verslaan KAA Gent met 5-1

30-08-14  
De Ajax Vrouwen zijn het nieuwe seizoen van de Women’s BeNe League vrijdag met een solide overwinning begonnen. Voor eigen publiek op sportpark de Toekomst werd KAA Gent met 5-1 verslagen. Voor Ajax scoorden Desiree van Lunteren, Marjolijn van den Bighelaar, Marlous Pieete, Chantal de Ridder en Anouk Hoogendijk. Laatstgenoemde tekende op onfortuinlijke wijze ook voor het Belgische doelpunt.
AjaxFanzone.NL
Trainer Ed Engelkes was na afloop gematigd tevreden. ,,Ik ben te spreken over de drie punten en het aantal doelpunten dat we hebben gemaakt. Alleen ben ik niet tevreden over hoe we in fases hebben gespeeld en ook de tegengoal was onnodig.”

Engelkes had vooraf niet aan een goede afloop getwijfeld. ,,De vraag is alleen met hoeveel we zouden winnen. Dat is niet om Gent een trap na te geven, maar daarvoor is het krachtsverschil tussen beide ploegen gewoon te groot.”

Niettemin maakten de Ajax Vrouwen een gretige indruk. Gent werd vanaf het beginsignaal bij de kraag gevat en geen adempauze gegund. De vroege openingstreffer, van elf meter, van Van Lunteren was een welkome opsteker, aangezien Gent met verdedigende intenties naar Amsterdam was afgereisd.

De dominantie van Ajax hield in het vervolg van de eerste helft lange tijd aan. Het was een klein wondertje dat het scorebord bij rust slechts 2-0 aangaf. De thuisploeg had immers voldoende kansen gekregen om naar een grotere marge uit te lopen. Nu was alleen nog de sterk spelende Van den Bighelaar halverwege het eerste bedrijf doeltreffend.

Aan het einde van de eerste helft was een eerste terugval waarneembaar. Die lijn werd in het tweede bedrijf aanvankelijk voortgezet. Plots oogde Ajax stroperig in plaats van fris. De 3-0 van Pieete, na 61 minuten, bracht het Amsterdamse vuur weer terug. De vleugelaanvalster was even later ook aangeefster bij de 4-0 van De Ridder, die toen pas een minuut in het veld stond.

Pieete was samen met Hoogendijk ten opzichte van eind vorig seizoen nieuw in de basiself. Engelkes was over beiden te spreken. ,,Anouk is weer terug bij Ajax en achterin heel belangrijk. Marlous heeft met een goal en een assist een prima debuut gemaakt, al was ze in fases ook wat ongelukkig.” Hoogendijk bepaalde met twee goals, waarvan één in het goede doel, de eindstand op 5-1.

Ajax maakte cijfertechnisch een prima start. Beduidend beter dan vorig seizoen toen met een fiks aantal remises werd begonnen. Dinsdag weten de Ajax Vrouwen echt waar ze staan. Dan wacht een treffen in Enschede met FC Twente. Engelkes schoof de opponent alvast in de favorietenrol. ,,In het voetbal ben je nooit kansloos. Een gelijkspel uit bij de landskampioen zou een mooi resultaat zijn, al gaan we natuurlijk voor de winst. Vergeet niet dat dit pas ons derde seizoen is en Twente al acht of negen jaar samen is. Die hebben veel meer automatismen.”

Scoreverloop:
6. Desiree van Lunteren 1-0, 23. Marjolijn van den Bighelaar 2-0, 61. Marlous Pieete 3-0, 72. Chantal de Ridder 4-0, 74. Anouk Hoogendijk (ed) 4-1, 89. Anouk Hoogendijk 5-1.

Opstelling Ajax Vrouwen:
Laura du Ry; Liza van der Most, Lauren Delleman, Anouk Hoogendijk, Petra Hogewoning (46. Lois Oudemast), Marjolijn van den Bighelaar, Tessel Middag, Desiree van Lunteren (65. Inessa Kaagman), Marlous Pieete, Eshly Bakker (71. Chantal de Ridder), Claudia van den Heiligenberg

AjaxFanzone.NL

 

Gepost door: Henk

AJAXFANZONE.NL - LAATSTE NIEUWS:
01-09-14: Ajax aast op Maduro, Zimling of Vejinovic
01-09-14: Vernieuwde website in de loop van deze maandag online!
31-08-14: Column: 'Als je pinda’s betaalt…'
31-08-14: Fotoverslag FC Groningen - Ajax
31-08-14: De Boer niet blij met transfer Vermeer: ‘Dit kan niet de bedoeling zijn’
31-08-14: Ajax handelt snel na aanstaand vertrek Vermeer en haalt Diederik Boer
31-08-14: Ajax ook onderuit in Euroborg tegen Groningen: 2-0
31-08-14: Opmerkelijke transfer: Vermeer voor 1 miljoen naar 010
31-08-14: Volg FC Groningen - Ajax op Twitter AjaxFanzone.NL en win!
31-08-14: De Boer gaat niet voor Sinkgraven: 'Laat hem eerst nog maar eens een jaartje bij Heerenveen blijven'
31-08-14: Opstellingen FC Groningen - Ajax, Serero vervangt Blind
31-08-14: Fotoverslag Ajax Vrouwen - KAA Gent Vrouwen
31-08-14: Sinkgraven: 'Ajax heeft zich gemeld bij mijn zaakwaarnemer'
31-08-14: Blind: 'Dat ik door hoge transfersom iets kan terugdoen voor de club doet me goed'
31-08-14: De Boer heeft vervanger Blind al binnen: 'Rekening mee gehouden'
MEER NIEUWS VAN DE AFGELOPEN DAGEN

Bel me snel!

           
Copyright©1999-2014 AJAXFANZONE.NL  Colofon Disclaimer Adverteren Contact