Ajax ook onderuit in Euroborg tegen Groningen: 2-0

Welkom op  AJAXFANZONE.NL
LET OP: Je gebruikt nog de oude link! AjaxF-side.NL is overgegaan naar onze nieuwe naam AJAXFANZONE.NL.
Lees hier het hoe en waarom. Het domein AjaxF-side.NL zal op termijn louter en alleen nog als ons archief gaan dienen.
Pas dus je link aan en/of
voeg AJAXFANZONE.NL toe aan je favorieten!Terug naar de startpagina van AjaxFanzone.NLTerug naar de vorige pagina!

Ajax ook onderuit in Euroborg tegen Groningen: 2-0

31-08-14  
Een week na de nederlaag in eigen huis tegen psv is Ajax wederom tegen een verliespartij aangelopen. De eerste helft op bezoek bij FC Groningen wees daar niet op, maar in de rust stelde Erwin van de Looi zijn strijdplan bij en dat bleek een gouden greep: de thuisploeg kwam snel op voorsprong en hield vervolgens de rijen achterin gesloten. In de slotfase haalde invaller Michael de Leeuw vervolgens definitief de trekker over: 2-0. Voor Frank de Boer is het pas de tweede keer als coach dat hij twee competitieduels achter elkaar verliest.

Foto's volgen zsm!
AjaxFanzone.NL
Veel gebeurde er niet in de openingsfase van het duel in Euroborg. Zowel Jasper Cillessen als collega Sergio Padt stonden er in de eerste twaalf minuten bij en keken ernaar, maar daar kwam abrupt verandering in door Eric Botteghin. De stopper van de thuisploeg kopte de bal knalhard op zijn eigen doel, maar had het geluk dat Padt met een uitstekende reflex redding bracht. Ajax kwam daarna wat meer los en trok de wedstrijd naar zich toe, wat werd geïllustreerd door Anwar El Ghazi. Kort na de redding van Padt op de inzet van zijn eigen verdediger, schoot de getructe buitenspeler van randje zestien hard in de handen van de goalie.

Het initiatief lag daarna bij de Amsterdammers, maar vol op de aanval spelen was er niet bij. Beducht voor de Groningse snelheid voorin, met Jarchinio Antonia, Danny Hoesen en Tjaronn Chery, bleef de handrem er de gehele eerste helft op zitten. Het resulteerde in een fase met weinig echte hoogtepunten voor beide doelen. Pas nadat Johan Kappelhof zich tot twee maal toe verslikte ontstond er weer iets van dreiging van Ajax-zijde, maar het uiteindelijk schot van El Ghazi zeilde meters over. Cillessen hoefde zich aan de overzijde om niet veel meer te bekommeren dan een paar Groningse schoten van afstand.

Al met al leek er dus geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers, maar in de tweede helft keerde het spelbeeld. Vanaf de aftrap zette FC Groningen fors druk en dat resulteerde al snel in de openingstreffer. Nadat Antonia over schoot, tikte de achtergleven Botteghin een voorzet van links eenvoudig achter Cillessen. Ajax lag daarna even op de rug en daarvan had de thuisploeg maximaal moeten profiteren. Antonia kwam door op rechts en had de medespelers voor het uitzoeken, maar koos met Chery verkeerd. De inzet van de spelmaker, die er het minst goed voorstond, rolde slapjes in de handen van Cillessen.

Ajax herpakte zich vervolgens, maar evenaarde niet meer het niveau van het grootste gedeelte voor rust. Het ontbrak de bezoekers aan ideeën én klasse voorin, al liet El Ghazi zo nu en dan wel zien heel wat in zijn mars te hebben. Veel verder dan een knal van afstand en een aardige vrije trap kwam de jonge rechtsbuiten echter niet. In de slotfase bracht De Boer Ricardo Kishna in de ploeg voor de onzichtbare Lasse Schöne, maar ook dat sorteerde nauwelijks effect. Drie minuten voor tijd velde De Leeuw het definitieve oordeel: na een perfecte voorzet knikte de invaller met het hoofd de beslissende 2-0 binnen.

FC Groningen-Ajax 2-0 (1-0)
48. Botteghin 1-0, 87. De Leeuw 2-0
Scheidsrechter: Nijhuis
Kaarten:
Geel:
Boilesen

FC Groningen: Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Kieftenbeld, Chery, Lindgren; Van der Velden (90. Hagenauw), Hoesen (73. De Leeuw), Antonia.
Wissels: Van der Vlag, Islamovic, Saban, Hateboer, Baas.

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander (81. Van der Hoorn), Boilesen; Klaassen, Viergever, Serero (81. Duarte); El Ghazi, Sigthórsson, Schöne (72. Kishna).
Wissels: Vermeer, Andersen, Milik, Ligeon.

AjaxFanzone.NL

 

Gepost door: Fred

AJAXFANZONE.NL - LAATSTE NIEUWS:
01-09-14: Ajax aast op Maduro, Zimling of Vejinovic
01-09-14: Vernieuwde website in de loop van deze maandag online!
31-08-14: Column: 'Als je pinda’s betaalt…'
31-08-14: Fotoverslag FC Groningen - Ajax
31-08-14: De Boer niet blij met transfer Vermeer: ‘Dit kan niet de bedoeling zijn’
31-08-14: Ajax handelt snel na aanstaand vertrek Vermeer en haalt Diederik Boer
31-08-14: Ajax ook onderuit in Euroborg tegen Groningen: 2-0
31-08-14: Opmerkelijke transfer: Vermeer voor 1 miljoen naar 010
31-08-14: Volg FC Groningen - Ajax op Twitter AjaxFanzone.NL en win!
31-08-14: De Boer gaat niet voor Sinkgraven: 'Laat hem eerst nog maar eens een jaartje bij Heerenveen blijven'
31-08-14: Opstellingen FC Groningen - Ajax, Serero vervangt Blind
31-08-14: Fotoverslag Ajax Vrouwen - KAA Gent Vrouwen
31-08-14: Sinkgraven: 'Ajax heeft zich gemeld bij mijn zaakwaarnemer'
31-08-14: Blind: 'Dat ik door hoge transfersom iets kan terugdoen voor de club doet me goed'
31-08-14: De Boer heeft vervanger Blind al binnen: 'Rekening mee gehouden'
MEER NIEUWS VAN DE AFGELOPEN DAGEN

Bel me snel!

           
Copyright©1999-2014 AJAXFANZONE.NL  Colofon Disclaimer Adverteren Contact